PPC Media / Google Ads Blog / Szerezz több ügyfelet!

A megkeresés:

“Adwords kampány menedzselésére szeretnék egy profi csapatot. Láttam a referenciáikat és hogy régóta  a szakmában vannak, így Önökre gondoltam.
Kedves Attila, kérem hívjanak vissza a 06 30 1X3-4567-es telefonszámon.
Köszönettel: V. Antal”
 

A Válasz:

“- Jó napot kívánok Somlóvári Attila vagyok a PPC Média Online Marketing Ügynökségtől és V. Antallal szeretnék beszélni.
– Kedves Antal! A részletek legyeztetése végett javasolnék egy személyes találkozót egy Ön által megjelölt időpontban és helyszínen.
– Rendben, akkor találkozzunk kedden 11 órakor a … “
 

És így folytatódok a történet:

A helyszínen elbeszélgetünk a leendő partnerrel. Felmérjük vállalkozásának minden részletét, jelenlegi marketing stratégiáját (ha van), a célközönséget és egyből javasolunk néhány olyan megoldást, amelyek segítik üzleti céljának beteljesülését.
 

A baj:

A legtöbben nem gondolkoznak kezdetben komplexen. Vagy csak Google Adwords kampánymenedzsmentre keresnek partnert, vagy csak keresőoptimalizálásra és Facebook hirdetések létrehozására, vagy bármilyen szóba jöhető témára. (Egy eszköztől remélik sikereiket. “Na nekem ez az ami kell!” felkiáltással.)
Mi ezt a gondolkozást változtatjuk meg már az első találkozás alkalmával. Hogy miért?

 
Mert rá kell jönnöd, hogy Neked valójában nem (csak) Adwords kampányfelügyelet kell, nem FB hirdetés kell, vagy keresőoptimalizálás, hanem több releváns látogató, több vásárló, …még több ügyfél!
Ennek a célnak a teljesülése érdekében csinálsz mindent! Igazából az, hogy ez a beteljesülés milyen online csatornán érkezik hozzád, az az esetek 99%-ában teljesen mindegy.
 

Az ügyfélszerzés legjobb módja:

A teljes körű megoldás! Mi nem csak hirdetői fiókjaidat akarjuk karbantartani! Az online marketingnek nem csak 1-1 ágazatát, lehetőségét vetjük be a cél elérése érdekében, hanem fullos megoldást akarunk nyújtani Részedre és a Te Vállalkozásod számára.
– Webhelyedbe integrálunk és összekapcsolunk mindent eszközt, ami szükséges a pontos mérésekhez nélkülözhetetlen, megkeresünk minden csatornát, minden létező célzási megoldást, hogy elérjük a legolcsóbban a célcsoportod, kielemezzük konkurenciáid, bepozícionálunk a lehetséges piaci résbe, ha kell olyan stratégiát állítunk fel számodra, amely teljesen felborítja a nyugodt és unalmas online megjelenésed. Attól sem riadunk vissza, ha teljesen új webhelyet, arculatot kell létrehoznunk
Mi mindent az ügyfélszerzésnek rendelünk alá! Hiszen eddig vagy tudtad, vagy nem, de ez a célod!
 
Nagyon ne is várd el tőlünk, hogy csak Adwords fiókodban matassunk. Az önmagában ritkán okoz katarzist üzleti életedben. Hogy miért? Mert számos buktatója lehet annak, hogy végre dőljenek a potenciális partnerek feléd:
 

Néhány példa, hogy miért gondolkozz komplexen:

 
  • Lehet tökéletesen célzott Adwords fiókod, ha borzasztó üzletpolitikát folytatsz, vagy csak egyszerűen túl magasak az áraid.
  • Lehetnek jó áraid, és megfelelően célzott hirdetői fiókod, ha olyan a weboldalad, hogy külön próbatétel azon bármilyen információt, terméket megtalálni, vagy azt megrendelni.
  • Lehet minden tökéletes, de ha a Google szempontjából nem jó a webhelyed és olyan rossz minőségi mutatókat kapsz, ami által vagy egyáltalán nem jelenik meg a hirdetésed, vagy több száz Forintos kattintási árért jut el hozzád a látogató, akkor sohasem válik megtérülővé az a bizonyos ROI.
  • Lehet, lehet, lehet bármi. Ha csak egy dolog is hibádzik, akkor elvesztél a többi között, ezt vedd tudomásul!
 

Na kezded már világítani az a kis lámpa ott a fejedben? Lassan rájössz Te is, hogy az internet ma már nem annak teremt lehetőséget, aki csak! megjelenik rajta egy weboldallal, hanem annak, aki az online és üzleti világ minden terén a tökéletesre törekszik és tesz is érte rendesen!

(Ha netán tovább gondolnád a dolgot, keress minket bátran! Ingyen van :)